Filma med iPhone & iPad

Att göra film med en iPhone eller en iPad är det absolut enklaste sättet att snabbt kommunicera. Filma, redigera och ladda upp direkt från enheten. De här sidorna är helt dedikerad till tips och tricks för att få bästa möjliga resultat för dig som använder iPhone eller iPad för att filma, vare sig det är professionellt för webb och sociala medier eller som hobby.

HÅLLARE OCH STATIV

Ingen står ut med att kolla på skakiga filmer! Det är viktigt att ha bra hållare vare sig det är en iPhone eller en iPad som du använder för att filma.Vi har koll på bra grejor för stadig filmning.

Makayma Movie Mount

Joby iPhonehållare

DJI GO

Manfrotto Twistgrip

Joby Griptight

img_0584LJUDET – FILMENS VIKTIGASTE DETALJ

Bra ljud är helt avgörande för att du ska nå ut med ditt budskap och att någon ska vilja se dina filmer. Jag har testat flera enheter för schysst ljud och här är några riktigt bra alternativ.

Ett val man ställs inför är att köpa en mikrofon dedikerad till iPhone/iPad med Lightninganslutning eller att köpa en omvandlare och använda en xlr-mikrofon. Jag rekommenderar det sista eftersom det  mer flexibilitet men båda alternativen är bra och funktionella val.

Omvandlare

iRig PRE HD

Mikrofoner

iRig mikrofon

Sennheiser Handmic Digital

Irig Pro

analog-art-camera-16510

APPARNA SOM GÖR FILMANDET BÄTTRE

Du klarar dig alldeles utmärkt med iphone/ipads kamera och imovie som är gratis. Men det finns såklart sådan ger dig större möjligheter och bättre kvalitet. Så för några hundralappar extra får du riktigt vassa program.

Filmic Pro är appen som låter dig filma som proffsen i en iphone eller ipad.

Läs testet av Filmic Pro

Premiere Rush – Adobes proffsapp för IOS

Läs testet av Premiere Rush

Lumafusion är den bästa och  mest avancerade appen för videoredigering i IOS

Läs testet av Lumafusion

Vill du använda IOS-enheter för livesända? Så här mixar du flera kameror på iPhone/iPad.

RecoLive MultiCam

Visste du att det går jättebra att göra rörligt material i Canva? För den vill göra rörliga inlägg för publicering på Instagram eller Facebook eller skapa Gifar är det ett enkelt och kompetent verktyg.

Så skapar du rörlig grafik med Canva.

Annons