Filmic Pro – kameraappen för proffsiga iphonefilmer

Vill du gå fullt proffs vad gäller filming med Iphone/iPad är det egentligen bara en app som räknas. Filmic Pro (finns även för Android) är till för dig som vill ha total kontroll över varje detalj i ditt filmande. Den ger tillgång finns mycket proffsigare inställningar än i Iphone eller iPads kameraapp. Möjligheterna är nästan oändliga!

För att man ska få bra resultat så gäller det såklart att undvika komma hem med dåliga inspelningar i största möjliga mån. Filmic Pro har ända sedan lanseringen varit överlägset bästa filmappen och med den senaste uppdateringen ger den oss inställningsmöjligheter och finjusteringar som man knappt trodde vara möjliga på en telefon. Den ger full kontroll över viktiga val som fokus, exponering, vitbalans och zoom med variabel hastighet. Gränssnittet för inställningarna är enkelt och logiskt.

De viktigaste kontrollerna är såklart de för fokus och exponering. Stora nyheten nu är hur Filmic Pro med funktionen Live Analytics ger en möjlighet att undvika problem genom att kolla problemkällor. Zebra stripes varnar för över/underexponering, False colour bilden exponering, Contrast Peaking visar vad som är i och utanför fokus, Clipping vad som de facto är över och underexponerat. Det här ger stenkoll på förutsättningarna.

Att ha koll på ljudet är ju minst lika viktigt som vad man ser. Det är få sakar som förstör upplevelsen som dåligt ljud. Filmic ger total koll. Du kan spela in i AAC, AIFF eller WAV vid 44,1, 48 eller 96 KHz (med en extern mikrofon). Här ger hårdvarustödet extra hjälp. Hörlurar anslutna med Bluetooth går att ställa in så att de används för medhörning under filmning.

Filmic har ett eget filhanteringssystem. Där kan man namnge filmklippen utifrån eget behov och slipper att använda iPhones vanliga princip. Från den sparar man sedan klippen till enhetens kamerarulle eller delar till de vanligaste delningsmålen.

Annat hårdvarustöd är att flera modeller av gimbals bland annat  DJI Osmo mobile har stöd för att kontrollera bland annat fokus och exponering, direkt från stabilisatorn. 

Så vill du få koll på din filmning och lyfta den till nya höjder så är Filmic Pro ett köp för dig. Och priset är högst överkomligt, 179 kronor kan bara sägas vara ett kap.

För den som vill ser proffsigheten dokumenterad så kommer här är ett exempel på en film inspelad med Filmic Pro och iPhone 11. Lady Gagas Stupid love.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.