Åtta typer som förgyller ett videomöte

För många av oss är dagarna numera fyllda av videomöten. Det är Teams, Zoom och Hangout så det står härliga till. Och vid de är har laget har vi nog alla träffat de flesta varianterna av deltagare, och visst har vi själva också vår egna roll. Här är ett några av de roller som förgyller våra arbetsdagar framför skärmen.

Den tyste

Stänger av och sätter på mikrofonen mellan varje inlägg. Glömmer vid varje nytt inlägg att sätta på mikrofonen och måste påminnas. Vanlig replik: ”Hörs jag nu???”

Älskar videomöten! Tycker det är det bästa sedan färdigskivat bröd. Slippa lämna hemmet, slippa träffa folk och att kunna jobba i mjukis-brallor.

Hatar videomöten. Älskar fysiska möten med fika och kringsnack och drar vid varje webbmöte en harang om hur trist det är att inte ses i ”verkligheten”.

Tipsar alltid om en ny cool funktion och gillar att dissa Teams och Zoom som hen anser är på väg ut och att det snart kommer något som är SÅ mycket bättre.

Gillar att kombinera fysisk aktivitet med möten. Bra! Åtminstone för den mobile, vi övriga får stå ut med öron-bedövande vindbrus och skakig bild som gör oss sjösjuka.

Ofokuserad blick och slamrande tangentbord när hen glömt stänga av ljudet indikerar att hen håller på med något helt samtidigt. Mail, Mathem eller nätpoker, vem vet?

Måste hela tiden hjälpas av övriga med varje handgrepp när något ska göras eller delas. Vanlig replik: ”Syns det jag delar???…”

Skulle hellre halstras över öppen eld än sätta på webbkameran. Inga uppmaningar i världen hjälper. De riktigt hårdkokta har såklart  inte ens profilbild.

Annons