Premiere Rush – för proffsigare redigering på alla enheter

Adobe har länge negligerat trenden med att jobba professionellt med att filma med mobil/surfplatta. Försöket med Premiere Clip var inte lyckat. Men uppenbarligen känner man flåset från konkurrenterna. iMovie är bra. Lumafusion är ännu bättre. Och med Premiere Rush tar man nu ett jättekliv.

För nu har Adobe verkligen tänkt till. Vid lanseringen släpps Rush för iOS, Mac, och Windows och under 2019 släpps den för Android. Väldigt efterlängtat att Android äntligen ska få en vettig filmredigerare. Rush har samma utseende och funktioner oavsett enhet.

Enkelt uttryck kan man säga att Premiere Rush är iMovie på steroider. Den som använt iMovie känner sig snabbt hemma. Men här finns några viktiga skillnader. Rush har flera tidslinjer, fyra för bild och tre för ljud, bättre stöd för ljudhantering, textplattor och sömlös integration mellan mobilappen och skrivbordsprogrammen. Allt man gör är synkroniserat med molnet, så den senaste redigering är alltid till hands, var man än befinner dig.

När man är klar med sin redigering delar man rätt från appen till sociala kanaler som YouTube, Facebook och instagram. Vill göra ännu mer med sina videoklipp kan man öppna sina Rush-projekt i Premiere Pro.

En snitsig finess är att man när som helst enkelt ändra mellan ett porträtt, ett landskap eller ett kvadratiskt projekt. Något som gör det enkelt att skapa för sociala medier.

Adobe Premiere Rush ingår i Creative Cloud-prenumeration för Adobe Premiere Pro. Det ingår också i den separata Premiere-prenumerationen. Det finns också en gratisversion där man är begränsad till tre exporter per månad.

Officiella kraven är iOS 11 eller senare och är kompatibel med iPhone 7 och senare (enheter med A9 ARM-chip eller högre) och iPad (enheter med A9 ARM-chip eller högre). Jag har kört den på en första generationen iPad Air och det går lite långsamt men det funkar.

Premiere Rush är ett enormt lyft för för den som vill jobba med professionell redigering med mobilfilmat material och synkningen mellan desktop och mobil är en enorm konkurrensfördel.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.