Premiere kan nu hantera variabel framerate

När spelar in video på iOS fungerar inte framerate som de gör på vanliga videokameror, som använder CFR (konstant bildhastighet). iOS videoinspelning använder instället det som kallas för VFR (variabel bildhastighet) vilket innebär att bildhastigheten inte är exakt samma under hela inspelningen utan varierar. Det spelar ingen roll om man använder iOS inbyggda app eller en annan som till exempel FiLMiC Pro.

Det här är inget större problem så länge man redigerar på sin enhet men det blir knepigare om man ska redigera på dator i vissa program. Problemet som kan uppstå är att ljud och bild kommer i osync på grund av att programmet inte kan hantera VFR.

Som av en händelse så stödjer Apples programvaror VFR utan problem så redigera i iMovie och Final Cut är inga problem. Men Adobe Premiere har hittills inte stött VFR. 

Men nu verkar det bli ändring på det. Med uppdateringen Premiere Pro CC 2018 12.0.1. finns nu support för Variable Frame Rate-inspelning. Man hittar detta under File > Get Properties for > Selection eller högerklicka i Project panel och välj Properties.

En välkommen uppdatering!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.