Test: Satechi M1 för Mac

Tycker du Apples Magic Mouse är hiskeligt dyr och van vid att Satechi gör schyssta prylar som man tryggt kan köpa istället för originalprylar? Musen Satechi M1 är rätt tänkt på många sätt men jag har flera allvarliga invändningar.

Satechi är något av en favorit för snygga och välgjorda tillbehör för Mac. Apples vita plast borde ha skrotats tidigt 00-tal kan man ju tycka men Satechi gör ju å andra sidan tillbehören Apple borde göra själva, väl färgmatchade med Macens färger. Men ingen regel utan undantag.

Men om vi börjar med det positiva. Den är väl färgmatchad i alla Apples färger. Snygg med en cool scroll och laddningen är smartare än Magic Mouse, USB C i framkant i stället för Lightning undertill, och laddningen räcker läääänge. Bluetooth-kopplingen är också väldigt stabil.

Men där tar det slut. Ergonomin är riktigt usel, enheten är för lätt och det är väl mycket plast vid sidan om aluminiumskalet. Att arbeta med den här musen en hel dag är verkligen inget att rekommedera. Det känns verkligen också som en lågbudgetprodukt så standardpriset på ca 400 kronor är faktiskt alldeles för högt. Det finns heller ingen sidoscroll som på Magic Mouse. Så för en gångs skull så blir det inte köprekomendation på en Satechi-produkt.

Mer artiklar om mac:

Annons