Minska irriterande fläktljud på din Mac

Har du problem med att din Mac låter som en hötork trots att du inte kör några tunga program? Problemet går att lösa och orsaken till problem är ofta webbläsaren Chrome. Så här gör du!

Det kan naturligtvis vara många olika anledningar till att processorn och därmed fläkten börjar gå på högvarv på din Mac. Men ett inte ovanligt problem är det lilla ”programmet” Google Chrome Helper som gör att externa insticksprogram kan fungera i din webbläsare.

Plug-ins i Chrome är inbäddat innehåll som egentligen körs utanför webbläsaren. Varje gång ett plugin ansluter till en extern server så skapar Google Chrome Helper en process på din Mac. Och det är denna process som kan sluka mycket processorkraft.


Så för att lösa problemet behöver du avinstallera eller inaktivera plug-ins och därmed hindra att Google Chrome Helper drar igång och äter CPU.

Nackdelen att när du ändrar dessa inställningar så måste du aktivera plugin-program manuellt. Men för att vara ärlig, hur ofta använder du ett plug-in program i chrome?

Så här gör du för att lösa problemet och stänga av tilläggen.

1. Börja med att öppna Aktivitetskontroll samtidigt som du har igång Chrome.

2. Se om Google Chrome Helper är aktiv och dra mycket kraft. Ser det ut som på bilden så är det absolut så.

3. Gå till inställningar i Chrome

4. Gå sedan till Tillägg.

5. Välj om ska ta bort eller bara stänga av dina plug-ins.

6. Starta om Chrome.

Klart. Nu bör fläkten inte gå igång på samma sätt som innan.

Foto av Math från Pexels

Annons