Test: Ulanzi U-Rig Lite

Ulanzi U-Rig Lite är en mycket prisvärd smartphonerig som fungerar med princip alla mobiler på marknaden. En rig är ett stort steg på vägen för att uppnå ett proffsigt resultat när man filmar med sin mobil.

Olika modeller av smartphoneriggar har blivit väldigt populära. Och det är inte konstigt. Ofta till låg kostnad ger en rig flera möjlighet när man filmar med iPhone. Med hjälp av en bra rig kan man uppnå ett proffsigt resultat när man filmar med sin mobil. Fördelarna är flera:

  • Man får tvåhandgrepp vilket ger stabilt grepp när man filmar
  • Den ger möjlighet att fästa telefonen på ett stativ via 1/4″-gänga
  • Det går att ha ett eller flera tillbehör som LED-lampa och mikrofon i fästen monterat på enheten

Ulanzi U-Rig Lite är en robust hållare från fungerar med princip alla mobiler på marknaden. Det är bara dra isär, lägga i valfri telefon, även bjässarna som iPhone 12 Max passar och släppa tillbaka så sitter den stabilt. Har man inte alltför fläskigt skal behöver man inte ens ta bort det. På höger sidan finns uttag så man kan köra med ström eller koppla annat till uttag i botten av telefonen

Av alla tillbehör som jag testat så är nog Ulanzis U-Rig Lite kanske det mest prisvärda i förhållande till sin användbarhet. Så köp rekommenderas.

Tillverkarens hemsida

Här kan du köpa tillbehöret.

Annons