Nördigt

Alla har vi väl några smala intressen som vi är lite nördigt intresserade av. Här har jag samlat mina inlägg med mina nörderier.

Tintin i snygg nyutgåva

Kartago Förlag tar över utgivningen av Tintin från Bonniers. Man börjar med att ge ut Den svarta ön, Faraos cigarrer, Blå lotus och Det sönderslagna örat.

Snobben blir film igen

Snobben har alltid varit en av mina favoritserier. Under 70-talet gjordes också en serie filmer, väldigt präglade av den tid de gjordes. Nu är det dags igen, och det ser lovande ut!

Grattis Spirou 75 år!

En av mina stora seriefavoriter fyller år och visst är det något att fira. Guldåldern för Spirou inföll på 50- och 60-talet då de som ritades av geniet André Franquin. Spirou är. precis som Tintin, en ganska neutral huvudfigur omgiven av färgstarka bifigurer. Den excentriske greve Champignac, Marsupilami, ett extremt bångstyriga djur med en nio … Fortsätt läsa Grattis Spirou 75 år!

Tintin på spotify

När vi nu ändå är på Tintin (förra inlägget). Visste ni att de klassiska skivorna finns på Spotify? 

Alla avsnitt av Vänner på Netflix

            Den 1 november släpper Netflix alla tio säsongerna av Vänner. En kulturgärning av format. Vänner är en av de bästa komediserierna någonsin och har hållit förvånansvärt bra genom åren.