Test: Alogic Ultra USB-C Dock Plus fixar kopplingen till Apple Cinema Display

USB-C hubbar och dockor finns det många att välja på sedan Apple gjorde rent hus med anslutningarna på MacBooken. Apples egna i den fula, vita plasten från 90-talet och hur många som helst från diverse tredjepartstillverkare. Snyggast och bäst är Satechi som gör det som Apple borde göra själv. Stilmässigt passar de perfekt med en MacBook. Men nu kommer det en konkurrent med en, för vissa, mycket stor fördel.

Låt oss titta närmare på Alogic Ultra USB-C Dock Plus. Här finns allt man behöver; HDMI-utgån­g, USB-A-ingån­gar­, min­nesko­rts-läsar­e, SD och Micro- SD och eth­er­net-kon­tak­ten. Det är också så att Alog­ic Ultra USB‑C Dock Plus klarar att skic­ka igenom hela 100 watt från USB-C-kon­tak­ten. Bra kräm i laddningen alltså. Det enda som egentligen saknas, är ett hörlursuttag. Byggkvaliteten är hög och sladden ganska lång vilket många gånger är en fördel. Färgmatchningen i Space Grey är bra, den svarta platsen kunde vi varit utan men visst är det här en premiumprodukt.

Men, och här han man tänkt till, för här finns även ett Mini Dis­play-uttag. Och nu börjar det bli intressant för den som är, eller nu vill bli i besittning av, en Apple Cin­e­ma Dis­play.

Fortfarande en fantastik skärm!

För Apples Cinema Display med Mini Disply-anslutning, särskilt 27 tummaren, är en fantastiskt skärm som tvärdog när Apple drog undan mattan för den och i princip gjorde den oanvändbar över en natt för de som bytt dator till MacBook med bara USB-C. Man kunde ju tycka att ett av världen rikaste företag redan från början kunde tagit fram en hubb för koppla ihop med en ny MacBook. Men icke! Och det har även tagit tid för tredjepartstillverkarna att fixa detta. Men Alogic har nu fixat en lösning som funkar perfekt.

Nu vill det till att man tar ett rejält tag i plånboken för bil­lig är inte Alogic. Snarare maxar den nog prisnivån för USB-C hubbar. Och visst är runt 1300 kro­nor ett mastigt pris men då ingår det ju att man faktiskt kan börja använda sin Apple Cin­e­ma Dis­play. Så betyget blir bra men köprekommendation blir det bara om man behöver MiniDisplayporten, annars är Satechi Type-C Aluminum Multi-Port Adapter ett både billigare och snyggare val.

Annons