Så här konverterar du enkelt HEIC-bilder till JPG

Sedan IOS 11 har Apple bytt filformat för sina bilder från JPG till egna formatet HEIC. Anledningen är att HEIC har bättre kvalitet till mindre storlek. Nu är det långt ifrån överallt som HEIC funkar utan problem.

Som tur är finns det ett enkelt sätt att snabbt konvertera HEIC-formatbilder till JPG. Använd inbyggda programmet Automator. Jag visar hur det funkar i några enkla steg.

Steg 1

Starta Automator på din Mac och klicka sedan på ”Nytt”. Därefter klickar du på ”Snabbåtgärd” i listan med mallar, följt av ”Välj”.

Ange ”Kopiera Finder-objekt” i sökfältet. Dra sedan åtgärden till högra sidan. Välj sedan var du vill spara de konverterade bilderna

Steg 2

Ange ”Ändra bildformat” i sökrutan och dra sedan denna åtgärd till höger på skärmen. Här anger du vilket format du vill konvertera till. TIFF är förval. Det är bara ändra till JPG om så önskas.

Steg 3

Dags att spara åtgärden. I menyraden klickar du på Arkiv> Spara och anger sedan ett namn för din åtgärd. Sedan klickar du på ”Spara” för att slutföra processen.

Steg 4

Dags att börja använda snabbåtgärden för att konvertera dina HEIC-bilder. Nu är det bara att högerklicka du på en eller flera HEIC-fil och sedan välja ”Snabbåtgärder”. Simsalabim! Den nykonverterade filen hittar du i den mapp som du angav tidigare.

Lätt som en plätt eller hur?

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.