Ledarskapskurs med ett leende

Den här seriestrippen ur barndomsfavoriten Knasen kickar inte bara igång ett leende utan en fundering av ledarskap.

Skämtet är ju egentligen att general Svammelman är lat, oengagerad och groteskt överskattar sin betydelse för att något ska hända. MEN jag börjar alltmer luta åt att jag kanske trots allt är team Svammelman!

Att Svammelman är lat ja, men det ligger ju också ett förtroende i att inte lägga sig om detaljerna utan faktiskt lita på att saker blir gjort inte inte lägga en väldig energi på hur. Det gäller ju att man som chef inte får fastna i detaljer utan hålla sig på en strategisk nivå.

Och ibland är det en uppenbar risk att vi gör saker krångligare än vad de faktiskt är. Sist men inte minst, ibland är det faktiskt just beslutsförmågan som är helt avgörande. Att bara bestämma nu kör vi! Någonstans ligger ansvaret och det kommer man inte runt som chef. Vad tänker du? Är du Svammelman?

Annons