Test: Deltaco smart plug – prisvärd smart strömbrytare

Vill du på ett enkelt och billigt sätt få ett till en Smart Home-lösning? Vill du ha snabb installation och möjlighet till röststyrning? Då tycker jag att du ska titta närmare på Deltaco smart homes-serie.

I det här inlägget ska vi kolla närmare på Deltaco SH-P01, en smart plug som är ett lätt sätt att komma igång för den som vill börja skapa ett smart hem. Med den styr du valfria elektriska enheter med stickkontakt direkt från din mobiltelefon eller via röststyrning. Prismässigt så ligger den på hundralappen vid ordinarie pris, men man kan ibland hitta den till priser runt 80 kronor så det går bara beskriva den som ett riktigt fynd.

Det här är en alltså riktigt billig lösning som ändå levererar väldigt väl på dom grundkrav jag tycker att man ska ställa på ett smart Home-system. Vad man definierar som ett smart home är naturligtvis upp till var och en, men grundkravet är väl att kunna styra och schemalägga olika enheter med app och/eller röststyrning.

Det är enkelt att koppla upp. Och här kommer en av systemets stora fördelar, det enda du behöver är ett fungerande trådlöst nätverk, dvs. inga speciella hubbar eller gateways. Se filmen om installationen nedan.

Med appen sköter du all hantering för strömbrytaren. Installationen går väldigt snabbt och smidigt. I appen kan du förutom att starta eller stänga av strömbrytaren även ställa in en timer om du vill att strömbytaren ska stängas av efter en viss tid. Alternativt kan du schemalägga specifika tider då den ska vara påsatt eller avstängd. Det går också att skapa automatiska åtgärder, exempelvis att strömbrytaren stängs av när solen har gått ner, eller om du vill gruppera ihop fler strömbrytare till att utföra samma sak vid ett givet tillfälle.

För att stänga av/sätta på behöver appen inte öppnas utan det hanteras via en widget på IOS-enheten.

SH-P01 går också att koppla ihop och röststyras tillsammans med Google Assistant eller Amazon Alexa något som många avsevärt dyrare system inte klarar. Så för den som på ett enkelt och billigt sätt vill komma igång med att ”smartifiera” sitt hem är det utan tvekan Deltaco som har sänkt tröskel allra mest.

Fler artiklar

Här kan du se alla produkter inom Deltacos Smart Home uppställning

Annons