7 tips för en bra resa till Amsterdam

Fina hus, kanaler och cykel. Amsterdam i ett nötskal!

Amsterdam är den perfekta staden för en kortsemester. Här är sju tips för en lyckad semester i Amsterdam, varav ett kan rädda din resa!

  1. Bo bra! Se till att du bor centralt med goda kommunikationer så sparar du värdefull tid. Ett bra tips är Kimpton DeWitt. Det ligger på promenadavstånd från Centralen, har spårvagnslinjer på gatan utanför och men ändå så pass långt ifrån vissa distrikt att det är tryggt. Kimpton DeWitt är extremt fräscht, har mycket trevlig personal och en fin frukost.

2. Tulpaner, tulpaner, tulpaner… Åker du på våren finns inga undanflykter. Keukenhoff är ett måste även om man inte har börjat kvittera ut sin ATP. Det kan vara värt att köpa en bussresa från till exempel Hop on Hop off. Det sparar tid

3. Käka Rijsttafel Missa inte att prova den indonesiska specialitet rijstaffel, ett ”risbord” som består av en mängd smårätter. Riset är dock snarare tillbehöret och du får prova massor med olika rätter ur detta smakrika kök. Smaken ligger någonstans mittemellan indiskt och thailändskt . På Indonesian Kitchen som är en liten resturang belägen i en källare i centrala Amsterdam är det riktigt gott och personalen väldigt trevlig. Testa gärna det Indonesiska ölet BinTang till. Resturangen är väldigt liten så boka bord för att vara säker att få plats.

4. Förhandsboka! Två måsten i Amsterdam är Van Gogh-museet och Anne Franks hus. Båda kan bara förbokas på nätet. Intresset för båda är jättestort så står dessa museer på din bucket list så förboka i god tid. Anne Franks hus släpper några biljetter på sin webbplats varje morgon så här finns liten chans att få till ett besök men det gäller inte för Van Gogh-museet.

Anne Franks hus.

5. Rembrant på Rijksmuseum Missa inte att kolla in en av Rembrandts  mästerverk Nattvakten (1642). Tavlan är magnifik och hänger i en fantastisk miljö.

6. Halsa en Heineken På Heinken Experience erbjuder man en interaktiv rundtur genom öljättens historia i vad som var deras första bryggeri. Trevligt och med provsmakning som avslutning.


7. Åk kanalbåt. Vill man verkligen få till känslan av man är turist finns inget bättre än att ta en kanaltur. Det finns många att välja mellan i Amsterdam. Vid Centralstationen utgår flera båtbusslinjer både för en enskild tur och hop on hop off.


Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.