Test: Logitech SpotlightVill du känna dig lika cool som en TED-presentatör när håller en presentation? Vad passar bättre än den officiella TED-manicken för att klicka fram dina slides? För trots allt, för den som regelbundet pratar inför andra och vill verka lite proffsigare än genomsnittet när man klickar fram sina mödosamt ihopknåpade slides, framställda i vilket program som nu faller dig i smaken, är en trådlös presentatör av behovet.

Det finns hur många varianter som helst på marknaden. I princip alla har samma problem. De är plastiga, fula och kräver USB-A. Men äntligen finns även motsatsen. Låt oss titta närmare på Logitech Spotlight!

Logitech Spotlight-fjärrkontrollen fungerar med både Windows och Mac OS, men det är ingen vågad gissning att den primära kundkretsen förmodligen finns bland Apple-användare. Designen är mycket snygg och extremt ”Mac-ig”. Färgerna är också lätt igenkännbara, Apples Space Grey och Gold.

Logitech Spotlight funkar med alla ledande presentationsprogram, som PowerPoint, Keynote, PDF, Google Slides och Prezi.

För användare med en hyfsat ny Mac så är fördelen att man istället för att ansluta via USB-A, vilket kräver adapter, så kör man istället via Bluetooth Smart.

Laddningssladden är USB-C och ger 3 timmars presentation efter bara 1 minuts laddning, eller ladda fullt på en timme. Min erfarenhet är att en full laddning räckar rejält länge, upp till 3 månader anger tillverkaren.

Logitech Spotlight är en snygg och väl fungerande presentatör, lite dyrare än genomsnittet men väl värt varenda öre, särskilt för dig som har en Mac Book.

Har du problem att få din Logitech Spotlight att fungera på din Mac? Här är lösningen.

Från och med macOS Mojave (10.14) har Apple en ny policy som kräver användarbehörighet för Logitech Presentation-programvaran för att använda enheten och en separat åtkomst för vissa programvarufunktioner. Det hela är lätt att fixa. 

Du måste ändra i Macens tillgänglighetsåtkomst.

1. Klicka på Öppna systeminställningar.  

2. Klicka på Säkerhet och sekretess.  

3. Klicka på fliken Sekretess.  

4. Klicka på Tillgänglighet i den vänstra panelen.  

I den högra panelen markerar du rutan för LogiPresentation för att ge programmet tillgång till att styra datorn. Om du inte kan interagera med kryssrutorna klickar du på låsikonen längst ner till vänster och markerar sedan rutorna. 

Logitechs reklamfilm för Spotlight.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.