Acompli utmanar e-postapparna med nytänk

screen-shot-2014-09-03-at-3-24-21-pmUnder det senaste året har det lanserats flera appar för att göra hanteringen av e-post på telefonerna bättre och enklare. Mailbox är väl det mest kända försöket. Jag testat Acompli och det var en positiv överraskning som kan underlätta e-post användningen rejält.

Acompli har släppt en app för IOS och Android app. Nyligen köpte Microsoft företaget för 200 miljoner dollar. Så det lär väl finnas potential i företaget…

Acompli är smart på flera sätt. Den sammanför din kalender och e-post, så att du inte behöver växla mellan två program för att visa din tillgänglighet eller boka ett möte. Den organiserar också alla e-postbilagor och filer i en lista, så de är lättillgängliga och sökbara.

Acompli fungerar med Microsoft Exchange, Outlook.com, Google Apps och Gmail och konfigureras lätt på samma sätt som andra e-postappar.

Appen gränssnitt är rent, enkel och den är intuitiv att använda. Inkorgen är inte så mycket annorlunda från andra appar, men med ett verktygsfält längs i botten som ger åtkomst till din kalender, filer, människor och inställningar.

Att ha kalendern i samma app som mailen är supersmart. Finns det ett datum i mailet är det bara att klicka på det, och skapa en bokning direkt.

I Filer hittar du alla dina e-postbilagor i kronologisk ordning. Det är lätt att se vilken typ av filer de är (PDF, Word-dokument, bilder, etc.). Du kan filtrera dem efter typ, eller manuellt söka efter dem efter avsändare eller filnamn. Detta system är så mycket smartare än att gå igenom hela inkorger på jakt efter ett dokument, och den fullständiga listan är också tillgänglig när du behöver bifoga en fil till ett meddelande.

Appen går också koppla till Dropbox, Onedrive och Google Drive. Ett smart sätt att komma åt filer som ska mailas.

Acompli delar upp inboxen i två, prioriterade och övriga. Den ”lär” sig efter ett tag vilka som ska vara var.

Acompli finns i App-store och Google Play. Med tanke vilka som köpt företaget är det kanske inte en vågad gissning att den kommer även till Windows Phone.

Jag ger Acompli betyget 4 av 5 möjliga. Smarta lösningar, snabb hantering och ”lagom” med nytänk. Jobba lite mer på utseendet bara så blir det en fullpoängare.

 

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.