CS6 flyttar till molnet

Var på Adobes lanseringsturne för CS6 idag. Intressantast var Paul Trani som visade Creative cloud, Adobes molnlösning som inte bara sparar i molnet utan snarare är ett verktyg för samarbete. Nu blir det enkelt att skicka filer för godkännande via molnet. Alla filformat visas även om mottagaren inte har ett enda Adobeprogram. Smart och genomtänkt.

Terry White visade nyheter ur Photoshop. Inte så mycket nya funktioner däremot ett nytt utseende. Mörkare, ungefär som Elements sett ut ett tag.
Men också:
Ett nytt smart beskärningsverktyg som sparar beskurna delar.
Smartare camera raw.
Möjlighet att flytta föremål i bilden på löjligt enkelt sätt.
Möjligheten att redigera film i Photoshop med timeline och använda filter samt övergångar.

Jason Levine lade mycket tid på Adobe Prelude för logging och metadatataggning och råklipp. Men intressantast var Premieres Pro nya rena och enkla utseende. Nu med snygg lösning för färgkorrigering via justeringslager och effektiv stabiliseringfunktion.

Illustrator är omskriven från grunden. Äntligen för 64-bitar. Ser ut som Photoshop och har ny funktion för att konvertera bilder till vektorgrafik.

I Indesign har sidoverktyget nu handtag och flyttas fritt. Allt på en sida kan omformas helt fritt. Fantastiskt funktion! Alternativ layout ger möjlighet att ha olika format i samma dokument. Smart för digital publicering. Nytt är också möjligheten att göra ifyllbara formulär utan att använda Acrobat.

Terry White visade Muse som är Indesign fast för webbsidor. Form av webb utan kod. Ser jättekul ut!

Annons

En tanke på “CS6 flyttar till molnet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.